Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Vattentäta mobiler

Tuffa telefoner för människor in action

Det är inte alla som spenderar sina dagar instängda på kontor med fötterna prydligt vikta under skrivbordsstolen. Vissa sitter på rumpan från morgon till kväll innan de tar en säker bilresa hem och sätter sig lika prydligt på soffan. Mobiltelefonen som tillhör den här sortens människa skulle kunna vara tillverkad av millimetertunt glas och ändå klara sig bra.

Men många har mycket mer aktiva jobb än så, och om man spenderar sin arbetsdag på språng kräver man kanske också en telefon som hänger med i svängarna. Som tur är finns det ett par alternativ på marknaden som både är snygga, praktiska och fyllda med funktioner. Några av de mest kända mobilerna är tyvärr inte de mest tåliga och reagerar ofta snabbt negativt på vatten och stötar. Till skillnad från de som inte håller måttet är de två som nämns nedan två riktigt bra alternativ för aktiva människor.

 


Beställ din vattentäta och tåliga mobiltelefon hos Comviq för bästa pris

Till Butiken

Sony Acro S

Sonys vattentäta mobiltelefon Acro S kom redan 2012 och har blivit en av de mest populära smartphones i kategorin Tåliga telefoner. Den är inte stor och klumpig som dessa lurar tenderar att vara, och man kan lätt bli lurad att det är en helt vanlig telefon.

Telefonen har operativsystemet Android och alltså har man tillgång till alla appar som finns för just Android-telefoner. Kameran är bra, och både fotoalbumet och filmvisaren är bekväma att använda och vettigt designade för en tillgänglig användning.

 

En av Acro S coolaste funktioner är sättet man kan låsa upp den med: Ansiktsigenkänning. Då använder mobilen den främre kameran för att scanna ditt ansikte och matcha det med en bild du lagt in tidigare. Om den känner igen dig så låses den upp.

 

Acro S har fått ip-certifieringen ip55 och ip57. Det betyder att man kan ha den upp till en meter under vatten i cirka trettio minuter. Eftersom den även är dammtålig så kan man ha med den på en sandstrand eller i en sandlåda utan problem. Man kan även ta kort under vattnet, vilket är en rolig funktion att ha med sig på semester.

 

Samsung Galaxy S7

Galaxy S7 är i princip som vilken smartphone som helst, med de extra fördelarna att den är vatten- och dammtålig. Den har en snabb processor som gör det smidigt att både streama filmer och starta de olika programmen. För de som verkligen gillar film och bilder så finns det möjlighet att stoppa in ett extra SD-kort som gör det möjligt att utöka minnet. Batteriet är större så att man slipper ladda så ofta, och dessutom tar en fulladdning bara runt nittio minuter.

 

Samsung Galaxy S7 är en snygg telefon som har en stor 5,1 inch HD-display, som återger alla färger perfekt. Telefonen är skön att hålla i handen, oavsett hur länge man tillbringar med att maila eller kolla folks bilder på internet.

 

Mobilen har ip-certifiering ip68, vilket betyder att man kan hålla den nere på 1,5 meters djup i trettio minuter. Inte heller smuts eller damm är ett problem, då den också tål det utan att försämras.

Lämna ett svar