Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Var köper man kontantkort?

Att ha ett kontantkort innebär att du betalar kostnaden för dina mobilsamtal och sms i förskott. Detta sker genom att du laddar kortet med pengar innan du börjar använda det. Så länge du har pengar på kortet kan du ringa med telefonen. Själva kortet får du helt utan kostnad av de allra flesta operatörer. Därefter kan du själv välja vilken typ av kontantkort du väljer. Ansöker du om extratillägg går priset och möjligtvis även taxan upp så klart. Att tanka kontantkortet är enkelt och det spelar i princip ingen roll var du befinner dig när du behöver ladda kortet. Ofta kan du tanka via din mobiloperatörs hemsida eller app. Detta funkar också bra om du befinner dig utomlands. Praktikaliteten bakom ett kontantkort ligger just i att det är så barnsligt enkelt att tanka kortet på nytt, antingen via internetbank, telefonbank, bankomat eller genom att slå in koden från ett värdebevis direkt i telefonen. Har du ett värdebevis kan du även tanka kortet när du är på semester. Flertalet mobiloperatörer har dessutom en rad gemensamma återförsäljare som t.e.x Ica, 7-Eleven och Pressbyrån.


Beställ kontantkort från halebop gratis här


Hos Halebop beställer du samtliga simkort, Standard, Nano Micro helt kostnadsfritt

BESTÄLL

Beställa kontantkortet

Att köpa ett kontantkort är däremot inte samma sak som att tanka/ladda ett kontantkort. Normalt när du väl har bestämt dig för vilket kontantkort du vill ha är nästa steg att göra en beställning hos mobiloperatören. Efter att du har skickat iväg beställningen brukar det ta några dagar innan paketet hamnar i brevlådan, vanligtvis mellan 1-3 arbetsdagar. I paketet hittar du ett SIM-kort, en PIN-kod, en PUK-kod samt en användarmanual som förklarar hur kontantkortet fungerar och hur du gör för att knappa in PIN/PUK koderna. PIN-koden (Personal identification number) är till för att skydda din telefon mot obehörigt användande om telefonen exempelvis skulle bli stulen eller tappas bort. PUK (Personal Unblocking Key) är däremot en kod som du använder för att låsa upp telefonen i det fall att SIM-kortet har låsts. Efter att du har knappat in koderna tar det normalt sett bara några minuter innan du kan börja använda telefonen.

Vilket kontantkort behöver du?

Kanske viktigast är att du först funderar noga över vilken typ av kontantkort du vill ha innan du gör en beställning. Nuförtiden har varje teleoperatör flera olika lösningar för kontantkort. Prisplanerna/lösningarna fungerar i princip som ett abonnemang, fast utan någon bindningstid som låser dig till operatören. Ringer du mycket kan du med fördel välja en plan som ger dig rabatt på just mobilsamtal. Är du däremot en flitig SMS-användare kan det vara en bra idé att leta efter en lösning med hyvlade priser på meddelanden. Börja alltid med att läsa villkoren för ett specifikt kort innan du gör en beställning. På så sätt får du reda på exakt hur kortet fungerar och vilka tjänster som ingår. Utbudet är stort bland operatörerna och det lönar sig många gånger att jämföra olika erbjudanden. Har du till exempel Comviq får du utnyttja deras rabattkod helt kostnadsfritt när du tankar över nätet. Andra populära abonnemang är 3 kontant, Halebop Vänner och Telia Refill Flexibel.

Lämna ett svar