Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Välj mobilabonnemang och mobilnummer

Många vill flytta med sitt mobilnummer när man byter telefon eller abonnemang. Om man håller sig inom samma operatör så går det oftast bra att flytta med mobilnumret men det kan vara lite krångligare att behålla det om man vill byta operatör. Oftast är det inget problem men det kan komma till en extra kostnad samt kan ta lite längre tid innan flytten är genomförd och du åter kan använda numret. Detta kallas att man gör en så kallad nummerportering. Även om din tidigare operatör inte får ta betalt av dig för att lämna över ditt nummer till din nya operatör kan du få betala avgifter till din tidigare operatör om du bryter ett ingånget avtal innan eventuell bindningstid har löpt ut. Kontrollera därför alltid med din tidigare operatör om du har uppsägnings- eller bindningstid i ditt avtal samt vad det i så fall kostar att bryta avtalet i förtid. En ny operatör har däremot möjlighet att ta betalt för att ta emot ditt nummer istället för att ge dig ett nytt.


Comviq Fastpris Mini ger dig fria samtalsminuter, fria SMS och MMS samt 1 GB surf. Obundet, ingen bindningstid.
Endast 95 kronor per månad

Till Butiken

Om man har samtalspott kvar vid uppsägning?

Har du idag ett abonnemang med ett mobilnummer där du har samtalspott kvar så har du rätt att få innestående samtalspott utbetald om det står i ditt avtal med operatören. Det kan vara en bra ide att kontrollera detta innan du sägger upp eller flyttar ett mobilnummer. Ofta vill man gärna ta med sig sitt mobilnummer då det kan vara knutet och väl förankrat hos många. Idag använder exempelvis tjänster som Swish mobilnummret till att föra över pengar till ditt konto. Många har haft ett speciellt mobilnummer en längre tid och då kan det av många skäl vara lämpligt att behålla det.

Möjlighet att välja mobilnummer

Om man köper ett kontantkort så kan man aldrig välja vilket mobilnummer man vill ha för ett startpaket. Du kan få ett par förslag och välja mellan men inte välja helt fritt. Det går att göra ett nummerbyte i efterhand men brukar vara förenat med en avgift. Om man har ett utländskt mobilnummer behöver man oftast byta om man flyttar till Sverige. Likadant är det om man flyttar från Sverige till utlandet. Här kan det vara en bra ide att kolla upp vad som krävs hos den blivande leverantören innan man säger upp det abonnemang och nummer man redan har.

Lämna ett svar