Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Tåliga mobiler

Tåliga mobiler för dig med höga krav

Det finns många där ute som alltför väl vet att vanliga mobiltelefoner inte är de tåligaste när det kommer till stötar, väta och andra yttre påfrestningar. Lantbrukare som spenderar största delen av sin arbetsdag utomhus, i stallen, på åkrarna eller hoppandes in och ur olika fordon, vet att telefonen får vara med om både det ena och det andra under dagen. Det samma gäller för en stor mängd andra yrkesgrupper som är utomhus mycket och som har fysiska och smutsiga jobb. Även vissa fritidsintressen kräver telefoner utöver det vanliga; orienterare, scouter eller klättrare till exempel. En vanlig mobiltelefon är inte gjord för att överleva särskilt länge i hällregn. Den klarar inte att bli tappad i en lerpöl eller falla handlöst från taket på en traktor.

Man måste också vara medveten om att de mobiltelefoner som klarar stötare och vattenstänk även bör ha funktionerna som en vanlig telefon har. De tåliga telefonerna måste även kunna hantera mailkonton, ha internetalternativ och meddelandefunktioner som en vanlig telefon. Som tur är finns det även mobiltelefoner som klarar de höga krav som vissa människor ställer på sina lurar.


Beställ din vattentäta och tåliga mobiltelefon hos Comviq för bästa pris

Till Butiken

Snabb ficklampa med Samsung Galaxy Xcover 3

Denna mobiltelefon från Samsung är en stöttålig mobil med plastkanter som är nästan lika liten och smidig som en vanlig telefon. Man tar av baksidan för att byta batteri eller sätta in SIM-kortet. Telefonens packning gör att den är helt vattentät och klarar därför både en oavsiktlig simtur och en hel dag i spöregn. Den är IP67-certfierad vilket betyder att den klarar både damm och stötare fint.

Mobilen har en inbyggd ficklampa som du snabbt kan starta med ett kort tryck. Ett längre tryck startar 5-megapixelkameran som du även kan använda under vatten. Detta garanterar naturligtvis coola bilder från semestern. Telefonen klarar både wi-fi och NFC så att kolla mailen eller snabbt googla något är inget problem. Xcover är i princip som en extra tålig mobiltelefon med ganska vanligt utseende.

 

Lång batteritid med Runbo F1

Ett annat alternativ för dig som vill ha en mobil som klarar tuffare tag är Runbo F1. Denna mobil har ett stort batteri så att du slipper ladda så ofta. Dessutom är minnet väldigt bra, 48 gigabyte. Minneskort och batteri är båda fastmonterade så att du slipper riskera att få in smuts eller vatten där de sitter. Mobilen är lite större än en vanlig telefon, men det betyder bara att det är lättare att hantera den med handskar på. Runbo F1 har gummikanter runt hela pekskärmen för att tåla stötar bättre. Den har samma kapslingsklass som Xcover, IP-67, vilket gör den också damm- och vattentät.

Kameran i denna mobiltelefon är mycket bra, 13 megapixlar. Det gör att du kan ta fina bilder utan en extra kamera.

 

Både Runbo F1 och Samsung Galaxy Xcover 3 är bra alternativ för dig som på grund av ditt jobb eller fritidsintresse ställer höga krav på din mobiltelefon. De tål båda vatten, stötar och damm, men kan ändå användas som vanliga mobiler med internet, kamera och naturligtvis samtals- och meddelandefunktion.

Lämna ett svar