Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Sim-kort till surfplatta

Sim-kort till surfplatta

När surfplattan kom, revolutionerades den moderna människans internetvanor. Nu behöver man inte längre släpa med sig en stor dator vart man går för att kunna kolla på film, surfa, blogga, och göra webbsökningar. Inte heller krävs det en kabel som går in i väggen och kopplar ihop ett modem med datorn för att få internet. Surfplattan är liten och nätt, enkel att ha med sig och när man dessutom skaffat sim-kort till den kan man surfa varifrån man vill, utan stationärt internet.

 


Hos Comviq beställer du samtliga simkort:
Standard, Nano Micro helt kostnadsfritt

Till Butiken

Med internet i sommarstugan

De flesta har nytta av ett sim-kort till surfplattan. Oavsett vad man har för jobb eller vanor på fritiden, så går det inte att förneka att det är väldigt smidigt med internet på en sådan mobil enhet som surfplattan är. Om man till exempel har ett sommarställe som man inte är på mer än några få veckor om året, så kanske det inte lönar sig att sätta in bredband där. Ligger det dessutom på landet så kanske man måste gräva ner kablar, och det kan bli en dyr historia. Då är det enklare att ta med sig surfplattan och det där sim-kortet på sommarsemestern – så kan man surfa och kolla film där, utan att behöva betala någon för att gräva upp trädgården.

 

På resande fot

Om man reser mycket och spenderar mycket tid på tåg, i bil eller olika flygplatser, kan det vara smidigt att kunna sköta mail och andra aktiviteter som kräver internet via surfplattan. Särskilt människor som reser mycket med jobbet kan uppskatta sim-kortet som möjliggör ständig uppkoppling även när man är på språng. Det är helt enkelt bekvämt att kunna jobba ostört utan att behöva förlita sig på offentliga nät.

Visst finns det ibland wifi, undantagsvis till och med gratis, på offentliga platser som caféer och restauranger, men det är inte alltid de funkar eller är tillräckligt effektiva för ens egna syften.

 

Vilken deal passar dig bäst?

De olika operatörerna som verkar i Sverige erbjuder alla olika abonnemang beroende på hur just dina behov ser ut. Man väljer oftast först hur många gigabyte man behöver i månaden – alltså den mängden data som man får lov att surfa för varje månad. När den mängden tar slut kan man oftast köpa på sig mer, men det är naturligtvis dyrare än om det ingår i paketet från början. Som jämförelse kan man säga att 10 GB brukar räcka till ungefär 120 timmar musikstreaming, 15 timmar film eller 20 000 mail. Ett större abonnemang med hela 50 GB räcker till cirka 75 timmars filmstreaming, 600 timmar musikstreaming eller 100 000 mail. Så då får man fundera på vad man tror att man kommer att använda surfplattan till och samtidigt ta i beaktning att man troligtvis kommer att använda internet hemma en del, och kanske också publika nätverk, så all surf kommer ju inte tas från abonnemanget som hör till sim-kortet. Det finns till och med paket att köpa där man får surfplattan på köpet, samtidigt som man binder upp sig på en viss period.

 

Lämna ett svar