Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

SIM-kort till larm

Säkerheten kommer först

De oärliga människorna där ute blir allt fräckare och det finns i princip bara två sätt man kan skydda sig mot dem. Antingen så säljer man sin villa och flyttar in i en bunker någonstans under marken, eller så skaffar man ett ordentligt larm. Det behöver dessutom inte bara vara den permanenta bostaden som ska skyddas, även till exempel sommarstugan där man inte är så ofta, eller arbetsplatsen som man som egenföretagare har investerat många kronor i, kan behöva larm för att minska risken för inbrott och skadegörelse.

Tekniken går framåt hela tiden och för mer än tio år sen blev det populärt att satsa på larm med SIM-kort i. Dessa larm kallas GMS-larm och för att de ska kunna fungera kräver de ett SIM-kort i larmenheten. Det viktigaste för dessa SIM-kort är att de har hundraprocentig täckning, eftersom det är så ditt larm kommunicerar med larmcentralen där hjälpen kommer ifrån vid ett eventuellt inbrott.


Beställ kontantkort från halebop gratis här


Hos Halebop beställer du samtliga simkort, Standard, Nano Micro helt kostnadsfritt

BESTÄLL

Krav på SIM-kortet

Som sagt är det väldigt viktigt att SIM-kortet som används har bra täckning. För att skaffa SIM-kort till larm bör man alltså först och främst ta reda på vilken operatör som fungerar bäst där man ska installera larmet. Vissa larm fungerar inte med vissa SIM-kortsoperatörer, men det är lättast att de enskilda larmbolagen informerar sina kunder specifikt om detta.

Det får inte finnas en pinkod på SIM-kortet, eftersom larmanläggningen då inte kan kommunicera ordentligt med det och kan vägra kontakt.

På samma sätt som det inte får finnas pinkod, så måste det finnas pengar på kortet. Som husägare har man i uppgift att se till så att SIM-kortet alltid är aktiverat. Ibland måste man ladda på mer pengar eller använda lite av pengarna för att SIM-kortet ska fortsätta vara aktivt.

 

Operatörer som jobbar för larmet

Några av larmbolagen erbjuder sina egna SIM-kort till larm som de hävdar fungerar felfritt. Men faktum är att många av de största operatörerna i Sverige också har SIM-kort som fungerar minst lika bra. Likaså är kontantkort och abonnemang likvärdiga i effekt när det kommer till SIM-kort till larm.

När tekniken avancerades valde Telia att sticka ut från mängden och öka säkerheten för larmägare. De skapade en tjänst som de kallar för SIM-plombering som innebär att man som kund kan förhindra att SIM-kortet används i en annan maskin eller telefon. Det låses så att de bara kan användas i en och samma apparat. Detta är särskilt praktiskt för SIM-kort som sitter på obevakade platser som elmätare, larm eller godisautomater. På grund av Telias välutbyggda nät är deras SIM-kort mycket populära i olika larm.

Många stora larmföretag i Sverige väljer att samarbeta med Tele2 som även de har bra täckning i i stort sett hela landet. Tele2 har också tagit fram en särskild abonnemangsform som ska vara extra säker för den som använder larm i sitt hem. Den ska också vara enkel för installatören att sätta in och få att fungera.

SIM-kort till larm är en säker väg till säkerhet.

Lämna ett svar