Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Olika storlekar på SIM-kort

Beroende på vilken modell du har skiljer sig storleken på de olika SIM-korten åt. Hos de flesta operatörer går det att beställa minst tre olika storlekar på SIM-kort och ofta kommer de i ett och samma paket som kallas för Trippel-SIM. Förkortningen SIM kommer från engelskans Subscriber Identity Module och är ett elektroniskt kort som sätts in i mobiltelefonen. Kortet utfärdas av din mobiloperatör och innehåller information om ditt telefonnummer, vilka tjänster som ingår i ditt abonnemang samt en del annan teknik. De modeller som finns just nu på marknaden är SIM, Mini-SIM, Micro-SIM och Nano-SIM.


Beställ kontantkort från halebop gratis här


Hos Halebop beställer du samtliga simkort, Standard, Nano Micro helt kostnadsfritt

BESTÄLL

Storlek på SIM-kort för iPhones

Har du köpt en telefon av modellen iPhone 5, 6 eller 6S är det ett Nano-SIM du behöver. Ett Nano-SIM är i princip som ett vanligt SIM-kort, fast mindre och aktiveras automatiskt när du sätter det i mobilen. Från början var det bara iPhone 5 och senare iPhone-modeller som använde sig av Nano-SIM men numera använder även ett flertal andra mobilmärken Nano-SIM, däribland Xperia z3.
Beroende på vilken mobiloperatör du har får du i samband med beställning antingen skickat ett Nano-SIM eller ett Trippel-SIM. Ett trippel-SIM innehåller tre olika SIM-kortstyper: Standard-SIM, Micro-SIM och Nano-SIM, vilket gör att du inte behöver beställa ett nytt SIM-kort om du senare skulle byta ut din telefon mot en annan modell. Har du Halebop som mobiloperatör får du garanterat med dig ett Trippel-SIM när du beställer abonnemang. Halebop populäraste abonnemang heter Rubbet och kommer i tre olika valörer beroende på hur mycket surf du vill ha på abonnemanget. Rubbet Stor ger dig 10 GB med 4G-stöd plus fria samtal och fria SMS/MMS till hela världen för 369 kr/mån. Deras mellanalternativ, Rubbet Mellan, kommer istället med 6GB i surfmängd, 600 obegränsade samtal och 6000 SMS/MMS för 269 kr/mån. Använder du inte telefonen särskilt mycket ska du däremot välja Rubbet Liten som ger dig 100 obegränsade samtal, 1000 SMS/MMS till hela världen och 2 GB surf med 4G-stöd för 169 kr/mån.

Storlek på SIM-kort för Samsung Galaxy S5 telefoner

Har du köpt en telefon av modellen Samsung Galaxy S5 och ska nu beställa abonnemang eller byta ut ditt tidigare SIM-kort är det viktigt att veta S5 modellerna enbart fungerar med Micro-SIM kort. Micro-SIM är ett mellanstort SIM-kort. Även en del surfplattor och smartphones av nyare modell kräver Micro-SIM. Hos Comviq kan du beställa direkt ett Micro-SIM i samband med att du tecknar deras Fastpris abonnemang. Fastpris kommer i fyra olika valörer och oavsett vilken valör du än väljer får du ringa, SMS:a och MMS:a helt fritt inom Sverige. Skillnaden ligger i mängden surf som du vill ska ingå i ditt abonnemang. Fastpris 0,5 GB (det minsta och billigaste abonnemanget) kostar just nu 145kr/mån. Med Fastpris 2 GB får du tre gånger så mycket surf för 195 kr/mån. Comviqs hittills största abonnemang är Fastpris 6 GB som i skrivande stund kostar 245 kr/mån. Skulle du av någon anledning tappa bort ditt Micro-SIM eller om kortet skulle gå sönder är det bara att beställa ett nytt hos Comviq, Detsamma gäller om du tidigare haft en annan modell och nu har bytt upp dig till exempelvis en Samsung Galaxy S5 Neo. SIM-kortet levereras normalt inom tre arbetsdagar.

Lämna ett svar