Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Ladda kontantkortet – Tips och snabb guide

Fördelarna med att ladda kontantkort via en extern operatörsfri sida

Det finns en rad olika sätt man kan tanka sin mobil på. Det går bland annat att göra via internetbanken, via appar, genom att köpa värdebevis i en affär eller via faktura. Men det enklaste, billigaste och snabbaste sättet är att använda någon av de operatörsfria hemsidor som erbjuder sina kunder att ladda mobilen med kontantkort från alla olika operatörer. Dessa sidor har en rad fördelar.


Ladda på ditt kontantkort superbilligt hos Comviq!

Till Butiken

Har alla operatörer

Tanka på mobilenAtt det på Telias hemsida endast går att tanka kontantkort som kommer från Telia är självklart. Ingen telefonoperatör vill ju sponsra och hjälpa sina konkurrenter genom att göra reklam för dem. Men det gör också att det är betydligt bättre att ladda sitt kort via en extern operatörsfri sida.   De erbjuder alla marknadens operatörer vilket gör att man bara behöver komma ihåg en adress när det är dags att tanka kontantkortet. Det spelar heller ingen roll om man byter operatör – man tankar mobilen från samma sida ändå.

Har gratis kontantkort

Har du inte ett kontantkort redan är det till dessa sidor du ska gå. Istället för att betala för ett kontantkort i en affär eller kiosk kan ett gratis kontantkort beställas från dessa webbsidor. Det är inte alla operatörer som erbjuder gratis kontantkort men de största så som Telia, Telenor, Comviq, Tre och Halebop brukar ha stående kampanjer på detta.

Rabatten

Många av de operatörsfria sidorna erbjuder en rabatt på ca 5% vid varje tillfälle som telefonen laddas. Det kan tyckas som att 5% mer eller mindre inte gör någon skillnad men det blir en hel del på ett år. Detta är något som oftast inte erbjuds när det sker via operatörernas egna sidor.

Vi tipsar: Här hittar du gratis ringsignaler!

Gör så här den första gången:

  1. 1.       Ange operatör och valör

Det första man behöver göra när man ska tanka mobilen på dessa sidor är att ange telefonnummer, välja operatör och samtalssumma. Det brukar även gå att välja om mobilen direkt ska laddas på eller om en kod ska skickas ut till mail eller sms. Om koden skickas ut måste den tryckas in på telefonen för att laddningen ska aktiveras.

  1. 2.       Uppge konto/kreditkortsnummer

Andra steget är att uppge sitt konto- eller kreditkortsnummer. Detta sparas under ”Mina sidor” och går även att ändra i framtiden. En mailadress måste även anges då en pinkod skickas ut som sedan går att använda för att logga in på sidan.  Det är även möjligt att välja att koden ska skickas ut till en postadress.

  1. 3.       Välja tilläggstjänster

Mobiltelefoner och kontantkortEn tilläggstjänst som vuxit fram är ”samtalsgaranti”. Den kostar 10kr per laddning (oavsett storlek) och ger ersättning för hela tankningen om telefonen skulle bli stulen eller borttappad. Alla företag har en gräns för hur stort belopp som går att försäkra och många har den gränsen på 500kr. En del kan tycka det är en onödig utgift men om man väljer att tanka mobilen på en av dessa sidor ger de 5% rabatt. Om tilläggstjänsten väljs kommer en laddning på 500kr ändå vara billigare än om den köptes i affär till fullt pris.

Nu är första köpet avklarat och i och med detta även registreringen. Det tar 1-2 minuter men i fortsättningen kommer det endast ta 10 sekunder att tanka kontantkortet.

Gör så här i fortsättningen

Det absolut enklaste sättet att tanka kontantkort på är genom sms. Efter att ha uppgett betal/kreditkortsnummer den första gången man registrerat sig är det sedan bara ett sms som behövs för att tanka på mobilen. Personen skickar ett sms där valet av kontantkort väljs och summan på detta. Några sekunder senare är mobilen tankad.

Enda nackdelen är att det kostar som ett vanligt sms att skicka detta sms så man bör fylla på innan kortet är helt tom. Skulle det ske går det även att ringa ett gratisnummer. Men då får man inte rabatten på 5%.  Med rabatt på alla inköp, blixtsnabb laddning och ett utbud av samtliga kontantkort är dessa sidor nummer 1 när det gäller att tanka mobilen.

Lämna ett svar