Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Kontantkort utan bindningstid

Den största fördelen med att skaffa ett kontantkort utan bindningstid är friheten. Du slipper skriva på viktiga papper från operatören och lova att använda samma kort i två år och betala räkningar till dem varje månad. Det betyder också att du kan hålla koll på priser och marknaden för att sen ändra operatör när någon av konkurrenterna kommer ut med bättre erbjudande och deals som du är intresserad av. Du kan enkelt köpa ett kontantkort, använda det några månader, eller längre om du vill, naturligtvis, och sen göra dig av med det och skaffa ett nytt. Nytt kontantkort betyder också nytt nummer, så att man enkelt fixar ett nytt nummer om man till exempel vill sätta in en annons på en köp- och säljsajt. En annan fördel är att du har kontroll över läget. Du laddar själv på pengar på ditt kort och sen kan du ringa, surfa, spela, smsa upp hela summan innan du måste ladda igen. Det betyder att du inte kan göra av med pengar som du inte har som det kan bli när du jobbar med abonnemang istället. Många undrar vart man hittar ett kontantkort utan bindningstid, men faktum är att alla kontantkort kommer utan bindningstid, det är den stora skillnaden mellan kontantkort och abonnemang.


Beställ kontantkort från halebop gratis här

Gratis kontantkort från Halebop


BESTÄLL

Kontantkortets nackdelar

Ett kontantkort utan bindningstid har också några nackdelar. Det sämsta med kontantkorten är att det inte går att använda dem utomlands, i alla fall inte de flesta av dem. Prismässigt ligger abonnemang- och kontantkortstaxorna ungefär lika, till skillnad från för några år sen då det garanterat var billigare att skaffa kontantkort. Om man brukar surfa mycket med kontantkortet så får man se upp när den inkluderade surfmängden tar slut, eftersom många operatörer då tar betalt per dag, och dessa avgifter snabbt kan äta upp potten på kontantkortet. En annan nackdel är att man måste hålla på och ladda kontantkortet hela tiden, för att kunna använda det.

Massor av olika användningsområden för sim-kortet

Det mest självklara användningsområdet för ett kontantkort som ju, som vi tidigare slått fast, kommer utan bindningstid är i telefonen. Då kan man använda pengarna som finns på kortet för att ringa samtal till nära och kära vilket allt färre faktiskt görs idag. Det är såklart också möjligt att skicka meddelande, för de som tycker att det är smidigare och inte vill veckla in sig i småprat med ointressanta människor. Men den stora draghästen är såklart surfandet. Om man inte så ofta lyckas utnyttja bredband och wifi hemma eller på jobbet så kan det gå mycket pengar till allehanda webbsidor, mailläsande eller facetimeande. Dessutom kan man också behöva ett kontantkort utan bindningstid i en GPS-sändare. Dessa har blivit allt mer populära på senare tid som en slags billig försäkring som man sätter fast i bilen, motorcykeln eller annan ägodel med stort värde som man vill ha lite extra koll på. Även i huslarmet behövs ibland ett kontantkort, precis som i tv-boxen för att man ska kunna kolla film, serier och sport av hög klass hemma i soffan.

Lämna ett svar