Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Kontantkort, hur funkar det?

Att ha ett kontantkort innebär att du betalar kostnaden för dina mobilsamtal och sms i förskott. Detta gör du genom att ladda kortet med pengar innan du börjar använda det. Så länge du har pengar på kortet kan du ringa med telefonen. När krediten tar slut måste du således ladda kortet på nytt för att kunna använda telefonen. När det gäller just priserna är telefontaxan i regel högre för kontantkort än för abonnemang. Samtidigt ger kontantkortet dig total kontroll över dina utgifter vilket gör att du förmodligen spenderar mindre med ett kontantkort än om du har abonnemang. Själva kortet får du dessutom helt utan kostnad av de allra flesta operatörer. Därefter kan du själv välja vilken typ av kontantkort du väljer. Ansöker du om extratillägg går priset och möjligtvis taxan även upp så klart. När du väl har bestämt dig för vilket kontantkort för mobil som du tycker uppfyller bäst dina krav är nästa steg att göra en beställning. Du väljer då först om du vill behålla det mobilnummer du redan har eller om du vill beställa ett nytt.


Beställ kontantkort från halebop gratis här

Gratis kontantkort från Halebop


BESTÄLL

Efter beställningen

Efter att du har skickat iväg beställningen brukar det ta några dagar innan paketet hamnar i brevlådan. I paketet hittar du ett SIM-kort, en PIN-kod, en PUK-kod samt en användarmanual som förklarar hur kontantkortet fungerar och hur du gör för att knappa in PIN/PUK koderna. PIN-koden (Personal identification number) är till för att skydda din telefon mot obehörigt användande om telefonen exempelvis skulle bli stulen eller tappas bort. PUK (Personal Unblocking Key) däremot är en kod som du använder för att låsa upp telefonen i det fall att SIM-kortet har låsts. Efter att du har knappat in koderna tar det vanligtvis bara några minuter innan du kan börja använda telefonen som vanligt. Praktikaliteten bakom ett kontantkort ligger i att det så barnsligt enkelt går att tanka kortet på nytt, antingen via internetbank, telefonbank, bankomat eller genom att slå in koden från ett värdebevis direkt i telefonen.

 

Olika prisplaner för kontantkort

Nuförtiden har varje teleoperatör ett flertal olika prisplaner och lösningar för kontantkort. Prisplanerna fungerar i princip som ett abonnemang, fast utan någon bindningstid som låser dig till mobiloperatören. Du väljer den prisplan som passar bäst dina behov. Ringer du mycket kan du med fördel välja en plan som ger dig rabatt på just mobilsamtal. Är du  mer av en SMS-användare ska du givetvis leta efter en lösning med bantade priser på meddelanden. Börja alltid med att läsa villkoren för ett specifikt kort innan du gör en beställning. På så sätt får du reda på exakt hur kortet fungerar, vilka tjänster som ingår och vad du kommer att få betala för samtal, meddelanden och eventuellt extratillägg. Utbudet är stort bland operatörerna och det lönar sig många gånger att jämföra olika prisplaner. Passa även på att hålla utkik efter kampanjer och erbjudanden. Har du till exempel Comviq får du utnyttja en Comviq rabattkod helt kostnadsfritt när du genomför beställningar och tankningar över nätet. Bland de populäraste abonnemangen just nu hittar du 3 kontant, Comviq kompis, Halebop Vänner och Telia Refill Flexibel.

Lämna ett svar