Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Billig telefoni

Det är inte att ta i när man säger att det är som en djungel för en kund att orientera sig mellan alla olika operatörer, kampanjer, priser, modeller, reor och erbjudanden som ständigt pryder reklamannonser i Tv och i tidningar. Alla annonsörer har mer eller mindre samma budskap, alla ropar de samma saker. ”Fast pris”, ”Fria sms”, ”Ring hur mycket du vill” , ”Gratis” och ”Utan extra kostnad” är termer de alla tävlar om att ha så många av som möjligt, i varje mening och i varje kampanj. Sanningen är faktiskt inte långt ifrån mobiloperatörernas skrikande. Det har genom historien aldrig varit så billig telefoni som det är nu. Matematiken är enkel. Stor efterfrågan av kunder och stor tillgång av produkt, samt många aktörer, alla är de faktorer som bidrar till att skapa så billig telefoni som möjligt.


Comviq Fastpris Mini ger dig fria samtalsminuter, fria SMS och MMS samt 1 GB surf. Obundet, ingen bindningstid.
Endast 95 kronor per månad

Till Butiken

Dom billiga telefoni operatörerna är många

3, Telenor, Tele2 Comviq, Telia, Halebop, Vimla, Hallon, Lyca, Com Hem, bredbandsbolaget med mera med mera är alla företag som tillhandahåller billig telefoni. Mobil, fast eller bägge delarna. 3 har ett stort utbud av billiga telefonilösningar, Dom har, förutom fastprismodeller också hemmasnickrade paket. Tele2/Comviq har lite olika nisch beroende på vem du är som kund. Dom har budgetlösningar likväl som för storkonsumenter av mobiltrafik. Halebop, Vimla och Hallon är alla tre mycket bra exempel på lågpristelefoni som ofta använder sig moderbolagets nät. Halebop går på Telias nät och är ett lågbudgetmärke, skapat för att förenkla för den lille användaren samt för att kunna bibehålla konkranskraft gentemot nya, billiga uppstickare så som Vimla och Hallon. Vimla är Telenors projekt från början och snyltar då på Telenors nät. Motivet var ungefär detsamma som nämnt ovan. Hallon är ytterligare ett utmärkt val i djungeln av billig telefoni. De går på 3s lina och bör bara av den anledningen vara ett bra val då 3:s nät når mer eller mindre i hela Sverige.

Hur försäkrar jag mig om att få så billig telefoni som möjligt?

Det är dock en lurigare fråga men långt ifrån omöjlig att besvara. Det är inte alltid rätt att bara snegla på priserna. Ett pris som är mycket lågt, kan för dig bli mycket dyrt. Scenariot kan se ut som följande. Du ser att ex Hallon har ett abonnemang för 99 kronor per månad, där en gigabyte surf ingår. Du surfar sedan upp surfen på grund av stort bruk av internet och är tvungen att köpa mer. Det du skulle gjort var att titta på de behoven och krav du har på ditt abonnemang, så som mycket surf. I slutändan kunde kanske Hallons paket för 249 vara det mest förmånliga för dig då den abonnemangsstorleken tillhandahöll mer surf. För att få ett så billigt pris som möjligt – tänk över vad just du behöver och sätt sedan ihop ditt eget, skräddarsydda paket eller välj ett redan färdigt paket som passar bäst för dig!

Lämna ett svar