Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Billig Mobiltelefoni

Historien om mobiltelefonin genom tiderna är ren lära. Mobiltelefonen hade sitt intrång redan på 50-talet men liknade mer radios än mobiltelefoner. Sverige var en riktig föregångare när det kom till mobiltelefonins utveckling. Man var mobiltelefonin på spåren redan på 50-talet men inte fören 80-talet så blommade tekniken. Problemet var då att tekniken var mycket komplicerad och dyr, vilket ledde till att användning av mobiltelefoni blev mycket dyr. Mobiltelefonen var helt enkelt inte till för alla. För att inte att tala om dess skrymmande storlek från 80, ända fram på mitten av 90-talet. De första termerna man pratade om i mobiltelefonins värld var MTA och MTD men det var inte fören tekniken NMT utvecklades som mobiltelefonin blev något för gemene man. Den riktiga skjutsen och när mobiltelefonin verkligen tog fart blev när GSM-tekniken blev stor. Det var inte först då det blev billig mobiltelefoni tillgänglig på marknaden. Numera finns 3g och 4g-nät som mobiltelefonoperatörerna har utvecklat och använder sig av.


Comviq Fastpris Mini ger dig fria samtalsminuter, fria SMS och MMS samt 1 GB surf. Obundet, ingen bindningstid.
Endast 95 kronor per månad

Till Butiken

Hur ser det ut idag och vad skiljer Abonnenterna åt? Alla säger att dom har billig mobiltelefoni?

För att slå er alla som påstår att det var ”bättre förr” så kan jag meddela att det gäller inte mobiltelefonin. Faktum är att mobiltelefonin aldrig varit så billig som den är just nu. Idag så är aktörerna och mobiltelefontillverkarna betydligt fler. Kunderna är också betydligt fler. Detta i sin tur gör att kunderna kan och gör just detta – påverkar marknaden så att priserna blir ännu lägre. Bara i Sverige skyltar 3 (tre), Telenor, Telia, Tele2 Comviq, Halebop, Hallon, Vimla och andra om hur billig mobiltelefoni just dom tillhandahåller. Detta i sig är inga osanningar – du måste bara anpassa ditt val av Abonnemang och/eller kontantkort efter just dina behov.

Hur vet jag att jag kommer undan med billigast mobiltelefoni?

Precis som vi har nämnt här ovan så gäller det att just anpassa Abonnemanget eller kontantkortet efter just dina behov, att skräddarsy paket som just du kommer att ha nytta av. Är du ute efter riktigt prisvärda ,billiga mobiltelefoni alternativ så kanske Hallon eller Vimla är något för dig. Tillhör du skalan stor mobilanvändare kanske någon utav jättarna passar bättre. Priskriget mellan mobiloperatörerna gör att den ena kampanjen avlöser den andra. Vissa företag flaggar för halverade avgifter de första månaderna vid teckning – Till exempel Vimla. Andra mobiloperatörer satsar mer på Surf, för dig som använder din mobiltelefon till annat än att bara ringa, Sms-a och ta emot bilder. Det lättaste sättet att ta reda på vad som passar dig bäst är att läsa om de olika företagen och dess erbjudande och göra en uppskattning. Surfar jag mycket – satsa på en mobiloperatör som erbjuder mycket surf.

Är jag student? Satsa på den operatören som har förmånligast erbjudanden för just dig. Är jag snudd på allergisk mot mobiltelefonen? Ta då det erbjudandet som är absolut billigast.

Lämna ett svar