Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Bästa mobilabonnemangen för pensionärer

Vårt lands äldre medborgare har fått vara med om en ordentlig utveckling under sin livstid, och de som inte föds med en surfplatta i knäet kommer troligtvis uppleva några svårigheter att lära sig allt det nya. Även när det kommer till telefoni och kanske särskilt mobiltelefoni, är det mycket nytt som har dykt upp. Som tur är går det oftast bra att anpassa det kontantkort eller abonnemang som den äldre personen skaffar sig, så att man i alla fall slipper betala för sådant som man inte har någon nytta av och inte kommer att använda.
Kanske kan det till exempel vara praktiskt för en pensionär att ha en telefon med fria sms, om hen hör till gruppen av människor som gärna skriver meddelande för att hålla kontakten med barn och barnbarn. Någon annan, som har svårigheter att ta sig utanför sin lägenhet, har kanske större nytta av en större samtalspott så att hen kan ringa och snicksnacka med nära och kära.


Comviq Fastpris Mini ger dig fria samtalsminuter, fria SMS och MMS samt 1 GB surf. Obundet, ingen bindningstid.
Endast 95 kronor per månad

Till Butiken

Kontantkort för den spontana

Ett kontantkort är ett sätt att använda sin telefon på som passar om man inte ringer så mycket, skickar så många sms eller surfar särskilt länge om dagarna. Det kan vara det bästa mobilabonnemanget för pensionärer, om de inte kräver mer än så. Det som är bra med ett kontantkort är att man bara behöver betala för precis det man använder. Och skulle man inte hinna använda upp de inbetalda pengarna, så finns de kvar till nästa månad istället. Det gäller dock att ha lite koll själv, eftersom nackdelen också är att man kan hamna i knipa om man plötsligt måste ringa någon och har glömt att tanka på kortet.

Abonnemang som trygghet

Om man istället är ute efter ett abonnemang som alternativ till tävlingen i de bästa mobilabonnemangen för pensionärer så finns det en uppsjö av deals att välja på. Alla operatörer på den svenska marknaden erbjuder olika varianter av liknande paket så att du själv kan bestämma vilket som passar dig bäst. Det kan också bero lite på vart i landet du bor, du vill ju ha bra täckning. Det bästa med ett abonnemang är att du alltid kommer att kunna använda din telefon, förutsatt att du har betalt dina fakturor såklart.

Med lite stöd från ungarna

För att vara säker på att pensionärerna får ut det mesta möjliga av de bästa mobilabonnemangen för pensionärer, så är det viktigt att de som tillhör den något yngre generationen hjälper till så gott det går och coachar sina äldre släktingar, grannar och vänner. Det är nämligen inte så roligt att ha en smarttelefon som man i princip bara lyckas ringa samtal med, när vi vet hur stora möjligheter som faktiskt gömmer sig i dessa moderna små apparater.
Även äldre människor skulle kunna ha kul med bloggar, läsa tidningsartiklar på nätet, spela roliga spel med sina barnbarn och kanske till och med vänner som är lika gamla. En runda canasta på mobilen vore väl vilken 65-plussare som helst intresserad av?

Lämna ett svar