Beställ gratis kontantkort från alla operatörer

Bästa kontantkort för barn

Det finns onekligen många fördelar med att skaffa mobilabonnemang åt barnen. I första hand underlättas kontakten mellan föräldrar och barn vid exempelvis upphämtning och avlämning. Men du får också betydligt bättre koll på dina räkningar som förälder när du skaffar just kontantkort åt barnen eftersom du själv bestämmer krediten på kortet. Har du tonårsbarn som ringer och surfar mycket kan räkningen snabbt skjuta i höjden om du istället för ett kontantkort skulle väja att teckna månadsabonnemang.


Comviq Fastpris Mini ger ditt barn fria samtalsminuter, fria SMS och MMS samt 1 GB surf. Obundet, ingen bindningstid.
Endast 95 kronor per månad

Till Butiken

Alternativ för bästa kontantkort för barn

Det finns inte några särskilt utformade kontantkort för barn på den svenska marknaden så innan du tecknar avtal eller köper kontantkort är det viktigt att du först går igenom ditt barns verkliga behov innan du bestämmer dig för vilken mobiloperatör ni ska välja. Numera är skillnaderna mellan kontantkort och abonnemang minimala och det går faktiskt att köpa kontantkort åt dina barn där både fria samtal och SMS ingår eller, i det fall att det inte ingår fria samtal/SMS, priserna för samtal/SMS har pressats ordentligt vilket gör att laddningen på kortet räcker bra längre än den gjorde för bara några år sedan. Ta gärna reda på vilken täckning som finns där barnen rör sig mest (alla operatörer har en så kallad täckningskarta) och om det är samtal/SMS eller surf som är viktigast för just ditt barn. Vill du ha koll på hur mycket kredit som finns kvar på kortet är det viktigt att fråga operatören om det finns en sådan funktion t. ex via operatörens hemsida. Det enklaste och snabbaste sättet att skaffa kontantkort idag är via nätet och då får du dessutom två veckors ångerrätt enligt lag vilket du inte får om du till exempel köper kontantkort i butik.
Telia har ett av marknadens kanske mest flexibla alternativ under samlingsnamnet Telia Refill. Du får välja mellan fem olika lösningar där du kan antingen ladda ditt barns kontantkort med en exakt och valfri summa för samtal, SMS och surf (Ladda Enkel) från 50 kr eller köpa ett Ladda Komplett kort där du från 199 kr kan säkra att ditt barn får obegränsad tillgång till samtal och SMS. Väljer du Ladda Komplett kan ni dessutom välja surfmängd efter behov. Laddningens giltighetstid för båda korten är 31 dagar men Ladda Komplett finns även som halvårs- och årskort.

Vill du istället satsa på en ännu billigare men tillika kostnadseffektiv lösning för barnen är Comviq Fastpris Mini något att ta en närmare titt på. Med Fastpris Mini kontantkort kan ditt barn skicka gratis SMS & MMS inom Sverige och får 200 fria minuter i samtal. IGB surf i 4G-fart ingår också. Kostnaden för Fastpris Mini är 95 kr och kortet gäller i 30 dagar från laddningstillfället.

Att tänka på innan du köper kontantkort åt ditt barn

Öppningsavgifter för samtalen samt minutmarkeringar kan göra att samtalen blir dyrare än vad man tänkt sig om du köper ett kort utan fria samtal. Andra dolda kostnader är faktureringsavgifter, startavgifter och pappersfakturor. Vanligtvis är e-fakturorna gratis. Ett tips är att du även tar reda på om det finns möjlighet att spärra de betaltjänster på kortet som du inte vill att ditt barn ska ha tillgång till, samt om kortet har någon bindningstid.

Lämna ett svar